100_4056Det utbröt en brand i lördags morse på översta våningsplanet i Atlasskolans lokaler på Garnisonsområdet i Linköping. Räddningstjänsten fick larm strax efter klockan sju på morgonen och var snabbt på plats och kunde påbörja släckningsarbetet. Halva vindsvåningsplanet var då övertänt och rättningstjänsten inrättade sina insatser till att begränsa branden till att inte sprida sig till andra delar av huset. Tack vare att brandcellerna i byggnaden fungerade bra, underlättades Räddningstjänstens arbete och skadan kunde begränsas avsevärt tack vare detta.

Personal från Garnisonsfastigheter, kommunen och skolan var snabbt på plats och en krisgrupp upprättades som omedelbart påbörjade arbetet med att hantera konsekvenserna av det inträffade. Ersättningslokaler planeras och all berörd skolpersonal kallas till möte redan under söndagens förmiddag.

Saneringsarbetet påbörjades under lördagseftermiddagen och beräknas pågå under hela veckan.
Någon orsak till branden är inte känd vid tiden för att detta meddelande skrivs. Polisens tekniker har fotograferat brandplatsen och återkommer under söndagen alternativt måndagen för en mer grundlig undersökning.

Räddningstjänsten och kommunens personal har gjort ett enastående arbete med att hantera en svår situation och från Garnisonsfastigheter sida har vi fått ett kvitto på att våra rutiner fungerar väl vid den här typen av händelser.

Har ni frågor kring det inträffade vänligen kontakta oss på 013-35 99 60.